Martien zet avondteam B op het goede spoor

Op dinsdag 27 september speelde Dubbelschaak B voor de avondcompetitie tegen HSC D.
We togen met z’n vieren naar Helmond. Dat betekent invallers Martien plus Hans # en de die hards Martin plus Hans B. Een erg sterk team, dus volop gelegenheid om goed uit te halen.
Aangezien Martien aan bord 1 met wit speelde, kon het een Siciliaan worden. Een leuke zij-variant, die ik niet kende.
Martien kwam goed uit de opening en plaatste een petite combinaison op veld d5. Hij won een pion en zette zwart onder druk.Toen hij zwart voor onoplosbare problemen stelde, maakte Martien het fraai af. Een echte opsteker!
Daarmee zette Martien Team B na een paar uurtjes schaken al snel op 1-0 voor.
Hans # met zwart aan bord 2 probeerde dit vast te houden. Echter in zijn Caro-Can ging het plots mis. Hans stond al aardig gedrongen en wit ging er gedegen tegen aan en versloeg Hans duidelijk. Dus werd het 1-1 en zijn we halfweg.
Hans B speelde met zwart aan bord 4 een Nimzo-indier. Wel eentje met 2 tempi meer. Hans speelde op centrumactiviteit
en zijn tegenstander kwam opzetten op de damevleugel. Maar Hans drukte door via f5, fxe4 en Df6. Gelukkig zag wit niet hoe hij Hans kon stoppen en leverde 2 pionnen in. Hans won met een schijnoffer een licht stuk en daarmee de pot.
Martin speelde met wit aan bord 3 het “bekende” Urusov uit het Schots. Maar zijn tegenstander kende dit niet, want hij verzuchtte iets als “wat is dit voor een variant” toen hij een pion op f7 inleverde. Met kleine middelen maakte
Martin ten slotte toch vorderingen en na pakweg 3 uur spelen kom hij een punt noteren.
Hiermee is onze start in de 2e klasse veelbelovend : 3-1 Gewonnen. Met 2 sterke invallers maar ook met 2 zekerheden op bord 3 en 4, nl. Martin en Hans B die beide spannende potten wisten te winnen.
Op naar de volgende wedstrijd, die gespeeld wordt ergens midden oktober. We zijn er klaar voor!

Hans Bakx

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar