Dubbelschaak A Wint tegen Veldhoven A

Dinsdag 10 november stond de match tegen Veldhoven op het programma. Aangezien King eerder verloren had van de Kentering, voerden Dubbelschaak samen met de Kentering ongeslagen de ranglijst aan. Kon dat zo blijven ?

Veldhoven A is niet de sterkste tegenstander in de pule (voor wat dat waard is) maar daarbij is het natuurlijk een verassing in welke opstelling men komt opdagen.

Awel, de onderstaande heren gingen de strijd aan. Dubbelschaak A speelt steeds met een gastspeler en vandaag mocht Guido zijn opwachting maken. En wel met zwart op bord één.

1. Jansen,G.A.(Guido) 2125 Peters,J.(Jan) 1961
2. Meurs van,R.(Rob) 2078 Voort van de,R.(Rob) 1878
3. Meijden van der,M.C.M.(Martien) 2079 Brave,H.W.(Hans) 1840
4. Elzen van den,M.L.A.G.(Michel) 1824 Munckhof van de,H.J.J.(Jan) 1750

 

Er onstond een mooie en ook vooral een spannende strijd. Al gingen er veel stukken op bord één wel erg snel in het doosje. Het leek mij enigzins in balans maar Guido wimpelde een remise aanbod af. Wellicht is hier de E-lijn zwak voor wit.

In materiaal staat het gelijk echter Guido ziet nog mogelijkheden
In materiaal staat het gelijk echter Guido ziet nog mogelijkheden

Het spel zette zich voort en was overigens online te volgen. De eerste twee bordspelers speelden namelijk op onze digiborden. Ik neem een screenshot van de stelling een aantal zetten later.

Guido_stelling

Wit heeft zojuist met de Koning een pion geslagen op g3. Guido ziet direct zijn kans. Het eerste punt is rap binnen. Een geslaagd debuut voor Guido. Overigens was zijn zet een toren offer op h3. Althans wit gaat diee toren niet nemen. Hoe dan ook het loopt slecht af.

Guido had hierna alle tijd om de overige partijen te volgen. Het ging gelijk op al was Rob de eerst volgende die zijn tegenstander het mes op de keel zette.

Rob_denktank

Tijdens de analyse bleek dat Rob op een gegeven moment wel erg goed stond. Althans dat zag Guido vooraf al. Rob zat diep in zijn partij en wilde zeker geen fout maken. Dus ging het minder secuur verder, al was het zonder fouten. Dat leidde uiteindelijk ook tot winst.

Martien op drie had het zwaar tegen Hans Brave. Dat moet de verdienste van Hans geweest zijn aangezien Martien qua rating toch echt de beste papieren had. Martien had erg veel tijd nodig, maar dat leverde wel pionwinst op. De tijdscontrole werd gehaald en in het eindspel diende de pion verzilverd te worden.

Martien_Final0

Dat viel tegen en het koste wederom veel tijd. Je krijgt er na de veertigste zet 15 minuten bij en geen increment. Maar een fout maken is desastreus. Het remise aanbod van Martien werd aangenomen door Hans. Het stond dacht ik 8:00 min tegen 2:30 min. Maar met dit remise aanbod was voor Dubbelschaak wel de winst binnen.

Op bord vier liep het minder goed af. Na een aantal keren goed weggekomen te zijn (understatement) was het nu toch echt gedaan. Ik speelde een mooie partij tegen Jan van de Munckhof die grotendeels gelijk opging. Waar het niet gelijk in opging was de tijd. Jan wist een aantal verassende zetten op het bord te toveren die me het nodige denkwerk kostte. Dat was zijn verdienste want met 24:00 minuten voor Hans en 2:30 voor mij en nog 11 zetten te gaan tot de tijdscontrole beging ik een blunder.

Michel_blunder

Ik speel zojuist snel e4 om toch maar iets aanvallend te proberen. Maar na het loslaten van het stuk zag ik dat het direct klaar was (van 0.00 naar -5.00). Er werd overigens nog meer geblunderd op de avond wat in een ander verslag te lezen moet zijn. (en bij de opgave <1500)

Als team hebben we onze plicht gedaan en zijn gewoon in de race voor de eerste plaats. Op 5 december staat de wedstrijd tegen KiNG A op het programma. Wie zullen we meenemen als gast speler die avond ?

Wat ik al weet is dat we uitwijken naar een andere locatie in Tilburg namelijk Cinecitta. Ook bij het station, verwacht men misschien veel toeschouwers ?

Voor degene die er die avond niet bij kunnen zijn. Het verslag zal verschijnen op deze website.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar