Dubbelschaak A van start !

Het lange wachten is voorbij en op dinsdag 22 oktober mocht het vlaggenschip van Dubbelschaak in de avond competitie aantreden. Kunnen ze de verwachtingen waarmaken ?

Allereerst moest er gestreden gaan worden in en tegen Woensel. Het klimaat, de stikstof crisis en boze boeren zijn prominent in het nieuws. Dubbelschaak draagt zijn steentje bij. Eigenlijk niet helemaal zoals eerst gepland. Rob, wonenden op een steenworp afstand zou met de fiets komen maar verkoos op het laatste moment toch zijn Heilige koe te gebruiken. Michel stapte in bij Martien, maar Job vond de carpoolplaat niet helemaal veilig voor zijn auto. Waarom? toen hij parkeerde bij het clublokaal van WLC zag ik een bezorgde beheerde kijken die waarschijnlijk bezorgd was over mogelijk olie lekkage van zo’n oude auto. Goed, genoeg over de randverschijnschellen, we gaan schaken.

Op bord 2 Rudy tegen onze Rob. Ik meen te horen dat Rudy al remise aanbood terwijl we nog geen consumptie genuttigd hadden. Dat kan natuurlijk niet. Rob ging gewoon de strijd aan. Alles gelijk, geen fouten maken, wat denkt u? Juist Remise.

Bord 3 misschien wel de interessantste partij. Henny tegen Martien. Martien maakte er weer een partij van met veel spanning en complicaties. Zijn tegenstander gaf achteraf ook aan dat hij het soms wat te complex en moeilijk vond. Martien was zelf de aanstichter van dit alles en had de zaakjes prima onder controle. De stelling escaleerde met een onhoudbare stelling voor Henny. 0,5 – 1,5

Bord 4 Jasper tegen Michel. De hele wedstrijd keek onze dubbelschaker tegen een min-stelling aan. Maar niet getreurd, vooraf aangegeven dat het wachten is op de kans en dan toeslaan. Die kans komt er wel. Ik laat u hieronder het beeld van de wedstrijd zien. Er zat iets in op het einde van de wedstrijd. Maar je moet natuurlijk wel op het juiste moment je tijd nemen.

De kans is natuurlijk de rode uitschieter. Je hoeft geen analist te zijn om te zien dat deze direct weer het groen ingaat….

We staan dus 1,5-1,5 gelijk en Job heeft de beste kans op winst. Hij speelt met wit op bord één tegen Guus. Probleem is denk ik de tijd geweest. Aangezien er geen tijd bijkomt moet je op een gegeven moment vaart gaan maken, dat gaat ten koste van nauwkeurig schaken. Hoe dan ook, remise was de uitslag waarmee de punten werden gedeeld.

Nu vraag u zich waarschijnlijk af, maar waar is de winst op bord 4 dan gemist. Nou hier:

Zwart heeft zojuist Dh6-g6 gespeeld en daarmee de kans om terug te komen verprutst.

Staat de positie van deze bord 4 speler niet ter discussie naar deze wantvertoning? De teamleider ziet hierin nog geen aanleiding om maatregelen te treffen. Volgende wedstrijd moet het beter. We hebben alle punten nodig om hoog te eindigen. En al zijn we gebrand om punten bij HMC en King weg te slepen, tegen alle teams moeten we de kansen pakken.

Aldus de teamleider

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar