Dubbelschaak A start avondcompetitie voortvarend

Ronde 1 van de avondcompetitie

Woensdag 30 september werd de eerste ronde afgewerkt in de avondcompetitie poule B1.

We werden door de Stukkenjagers welkom geheten in de Harmonie in Tilburg. Het zal voorlopig de laatste keer zijn dat we daar hebben mogen spelen aangezien Stukkenjagers verhuist naar een andere locatie. Er was voor ons alles aan gelegen om hier goed af te sluiten zodat we, mochten we er aan herinnerd worden, kunnen vermelden hier de laatste wedstrijd gewonnen te hebben. Maar zover was het nog lang niet.

 

Het affiche: Stukkenjagers E – Dubbelschaak A
1. Vermeulen,G.(Guus) 1789 Meijden van der,M.C.M.(Martien) 2104
2. Alphen van,C.C.(Carel) 1753 Meurs van,R.(Rob) 2094
3. Gelder van,L.(Leo) 1674 Esch van,R.H.J.A.(Roy)
4. Delien,A.(Andries) 1703 Elzen van den,M.L.A.G.(Michel) 1824

 

Om te beginnen moet ik eerst vermelden dat ikzelf verhinderd was en het aanvangstijdtip niet kon halen. Gelukkig stelde SJ zich coulant op en werd de klok gestart iets na half negen. Op dat moment was er op de andere borden al van alles gebeurd.

Bij Martien waren de stukken al snel uitgedund. Ik hoorde zoiets van 20 zetten theorie. We zullen het zien bij de ingezonden partijen.

Martien
Martien

De Partij van Martien is hier te vinden Partij Guus Vermeulen – Martien van der Meijden

Rob zijn stelling was voor mij moeilijk te beoordelen. Daar stond het bord nog “vol” en voor mij onduidelijk wie het voordeel had. Roy met wit op drie speelde een mooie combinatie waarbij pionwinst werd afgedwongen. Wit zijn Dame stond in , maar deze kon niet geslagen worden door de toren wegen mat achter de paaltjes.

Roy
Roy

Gedecideerd speelde Roy door, afwikkelen en het voordeel uitbreiden. Voordat Roy zijn felicitaties ontving had Martien zijn punt al binnen. Een prachtige matstelling. Maar daaraan vooraf ging eerst een Dubbelschaak. Fantastisch. Zoiets verdient een prijs, maar die hebben we (nog) niet. Bij deze stel ik een liter bier in het vooruitzicht aan de volgende persoon die een dubbelschaak op de borden tovert in een wedstrijd tegen Dubbelschaak A. Geld ook voor onze tegenstanders, al moet de prijs wel bij mij geclaimd worden.

Goed We staan snel 2-0 voor. Ik speel de Budapest Gambiet en er wordt vrolijk afgewikkeld. Als er maar genoeg overblijft voor een leuke stelling. Gelukkig is dat het geval. Nadat wit meer initiatief neemt zie ik mijn kans schoon. In een door mij lastige te beoordelen stelling bied ik mijn tegenstander een drankje aan. Hij geeft aan na zijn beurt de klok stil te zetten. Opmerkelijk aangezien ik de stelling niet als overzichtelijk beoordeel.

Michel_1

Zo geschied ik kom boven en wit heeft al gezet. Direct zie ik dat er allerlei valkuilen waren, maar voorlopig trek ik aan het kortste eind. Ik zie zelfs dat ik een kwaliteit ga verliezen. Maar wit zet wederom snel en doet daardoor zichzelf te kort. Achteraf geeft Andries aan dat hij de zetten al gepland had en daarbij verzuimd had de andere opties te bekijken. Ik kom goed weg en er is hierna geen houden meer aan voor wit. 3-0

Op Bord 2 wordt remise aangeboden maar geweigerd door Rob. Niet veel later slaat Rob toe waardoor de volle winst gegrepen is.

Rob
Rob

Een mooi begin, maar er staan wedstrijden met sterkere tegenstanders op het programma. Eerst nog uit tegen Helmond, daarna keren we nog twee keer terug naar Tilburg. Het toeval koppelt ons aan drie verschillende clubs uit Tilburg.

 

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar