Ronde 2 Dubbelschaak A vs de Pion A

12 November ontvingen we de Pion A uit Roosendaal. Na het gelijke spel tegen WLC moesten we nu tegen de volgende concurrent. Daar bedoel ik de teams mee waartegen we punten kunnen (moeten) pakken. We spelen in de Hoogste klasse van Brabant, dus we krijgen nog zwaardere tegenstanders.

Laten we op bord 1 beginnen, Job tegen FM Stefan Colijn. Na het sterke optreden in ronde 1 krijgt Job weer de kans tegen een sterke tegenstander waarbij dit keer psychologie een rol heeft gespeeld. Althans dat was Job zijn mening. Stefan speelde a tempo een voorbereid variantje wat Job de nodige hoofdbrekens koste. In het middenspel werd Job overspeeld, stond slecht maar zijn tegenstander bleef snel spelen. Een onnauwkeurigheid en Job had weer tegenspel. Hierdoor kantelde partij. In tijdnood vond Job steeds de juiste zetten en beging Stefan een blunder. Hierdoor was het snel uit. Waarschijnlijk was zijn teleurstelling van het niet kunnen benutten van zijn voordeel oorzaak van het scenario wat hierop volgde.

De Partij van Rob was de moeite waard. Hier had Rob het voordeel. Hij stond heel goed in het middenspel, maar dwong met zijn zetten de tegenstander de aanval in. Dit pakte goed uit, voor zijn tegenstander welteverstaan. In materiaal stond het wel gelijk, al had Rob een toren tegenover een loper, maar Rob ging Mat.

Op drie Martien met ook een interessante partij. In materiaal gelijk maar met ongelijke lopers. De loper van Martien bleek de beste velden en dus het gevaarlijkste. Hij wist dit knap te verzilveren en haalde het punt binnen.

Michel op 4 speelde niet al te best. De Pion komt uit Roosendaal, misschien was het moeilijk sterke spelers te charteren. Op Bord zat Henk Alberts met een rating van 1608. Het had weinig gescheeld of Dubbelschaak had hier punten laten liggen. Het was een gesloten pionnenstelling. Een remise zou beter gepast hebben, maar Henk liet aan het einde een opening vrij waardoor de witte toren achter de linies schade kon gaan aanrichtten.

Uiteindelijk een nette 3-1 overwinning tegen een directe concurrent.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar