” Na het zuur komt het zoet “

Kent u die uitdrukking?

In het verleden veelvuldig gebruikt door de heren politici. Mocht het zoet uitblijven dan blijft men proberen het onderwerp te ontwijken en het er niet meer over te hebben.

Bij Dubbelschaak was een goed resultaat noodzakelijk na de eerste ronde in de reguliere competitie. Wat is er nu mooier dan dit direct recht te zetten in de Avond competitie.

Thuis ontvingen de heren van Dubbelschaak A de schakers van de Vughtse Toren A. Het rating verschil was dusdanig dat een zoete avond in het verschiet lag. Wij mogen dit jaar namelijk Guido verwelkomen. Guido heeft vorig seizoen een kampioenschap mogen vieren met HMC in de hoogste divisie van de NBSB avond competitie. Het siert hem dat hij niet is blijven hangen bij Burg, Broekmeulen of Molema maar dit jaar voor Dubbelschaak gekozen heeft. Het hoogt haalbare verwezenlijkt en daarna een nieuwe uitdaging aangaan. Klasse, maar wie wil er nu niet aansluiten bij de smaakmakers van Meurs, van der Meijden, van Stiphout en van den Elzen. Nou we hebben er zin in, op naar die Avond competitie hoofdklasse.

Daarvoor moet natuurlijk wel een aantal keren gewonnen worden. We noteren de eerste wedstrijd tegen Vught : 4 – 0.

Was er nog iets opvallend te melden? Nou, Guido speelt nu ipv bij de Vughtse Toren in de interne competitie aldaar. Hij had twee weken geleden tegen Marc gespeeld en had een verzoek niet op bord één te spelen, om zo een herhaling te voorkomen.

Guido werd op 3 gezet en mocht tegen Tom. Hij had de week ervoor tegen Tom gespeeld …….

Dubbelschaak A

De Vughtse Toren A

Meijden van der, M.C.M. (Martien) 2004 Viering , M.L.W.M. (Marc) 1894 z-w 1 – 0
Meurs van, R. (Rob) 2083 Akkermans , G.E.A.M. (Frits) 1667 w-z 1 – 0
Jansen , G.A. (Guido) 2128 Fürstenberg , M.T. (Tom) 1808 z-w 1 – 0
Elzen van den, M.L.A.G. (Michel) 1779 Vleer , R. (Ren) 0 w-z 1 – 0

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar