Kentering opnieuw verslagen

Dinsdag 14 november mocht ons A-team aantreden tegen het Catalonië van den Bosch. Of was het juist andersom, dat Rosmalen juist bij den Bosch wilde horen? Genoeg politiek. IMAG1382

De laatste wedstrijd tegen de Kentering in de avondcompetitie was een veegpartij (4-0). Het was even afwachten “welke haas de Kentering nu uit de hoed zou toveren”. Dit was vrij snel duidelijk, Stan H. op drie om een punt zeker te stellen.

Het werd een makkelijke avond. Alle borden voortvarend van start en leuke partijen. Op bord één zat Rob tegen Marc Smits waarbij het verschil in Rating zich vrij snel uitte. Hier een fragment waarbij het einde in rap tempo dichterbij komt. Wit heeft hier niet veel mogelijkheden meer.

Rob1

Martien idem dito. Speelt sterk, een leuke pot maar ook hier is al vrij snel duidelijk dat Hans op de pijnbank moet. Onder heeft wit zojuist zijn f pion doorgeschoven. Ik ga hier verder niet veel over zeggen aangezien u de partij live kon volgen.

martien1

We staan al rap 2-0 voor. Tom op bord drie bied goede tegenstand aan Stan Heijmans, dat is eigenlijk verkeerd verwoord. Tom staat de gehele partij beter. Enkel de tijd speelt hem parten. Waar stan nog 45 minuten heeft, staan er bij Tom nog slechts 10. Maar de tijdscontrole wordt gehaald. Tom in een iets betere stelling.  Beide een Toren en een paard en een aantal pionnen.

IMAG1381

Zelf speel ik op bord 4 tegen David. Een leuke partij met ongebruikelijke opening. Al op zet negen staan er pionnen op promoveren. Hier zie ik iets niet terwijl David (zojuist cxd2+) uitgevoerd heeft wel ziet dat het niet goed zit. Wat moet wit hier doen ?

Michel3

De winst kwam later wel tot stand in een moeilijke stelling. Zwart stond flink onder druke en was genoodzaakt flink na te denken om het vege lijf te redden. Dit koste veel tijd wat uiteindelijk doorslaggevend was. De 3-0 was een feit. (Wit had hierboven gewoon met het paard moeten slaan).

IMAG1383

Dan terug naar bord 3. Stan heeft het moeilijk maar ook hier gaat de tijd een doorslaggevende rol spelen. Tom speelt secuur, maar zonder increment zijn 15 minuten zo om. Hier moesten we dus capituleren. We hebben wel twee matchpunten binnen gehaald.

Wat blijkt, HSC B heeft eerder gewonnen van WLC A. Er komen nog een aantal interessante rondes aan en Dubbelschaak A blijft meedoen voor de eerste plaats.

Dubbelschaak A

De Kentering A

Meurs van, R. (Rob) 2109 Smits , J.C. (Marc) 1517 1 – 0
Meijden van der, M.C.M. (Martien) 2066 Kranenbarg , G.J. (Hans) 1583 1 – 0
Stiphout van, H.J.M.T. (Tom) 1781 Heijmans , S.H.H. (Stan) 1965 0 – 1
Elzen van den, M.L.A.G. (Michel) 1785 Bruggeman , D. (David) 1664 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1935 Gemiddelde Rating: 1682 3-1

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar