Ruime zege tegen OSV 3

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

De thuiswedstrijd van Dubbelschaak 3 tegen oude bekende OSV 3 werd ruim gewonnen: 5,5 – 2,5

We begonnen zonder Geert, onze vaste bespeler van het eerste bord. Daar speelde deze keer Curd, onze captain. Hij had vanaf het begin de betere stelling. Wit verloor beetje bij beetje terrein. Curd zijn pionnenmeerderheid is genoeg voor de winst.

Curd lekker op zijn gemak
Curd lekker op zijn gemak

Zijn broer Died kreeg met wit een fraaie stelling, maar het bleek nog moeilijk te winnen.
Maar Died ging deze zaterdag tot het uiterste. Hij won in prachtige stijl het toreneindspel met vrijpionnen aan beide kanten.

Aan bord 3 speelde Hans met zwart een heel degelijke remise. Meer zat er niet in voor hem.

Schaken Voerendaal 018

Henk speelde aan bord 4. Hij maakte goede sier door een pion te winnen. Maar snel daarna ging er van alles mis. Henk liet zomaar een loper instaan, die ging ook verloren en Henk gaf meteen op.

Schaken Voerendaal 021

Aan bord 5 speelde Reinder zijn eigen systeem tegen e2-e4. Volgens mij had hij een licht voordelig toreneindspel. Maar ergens gaf Reinder materiaal weg en kon ook opgeven.

Schaken Voerendaal 019

Bord 6 tot en met 8 leverden 3 punten op.

Ten eerste Joey aan bord 6. Hij speelde een mooie aanvalspotje op de koning van de tegenstander. Hoewel Joey zijn dame en prise zette, sloeg de aanval door. Winst voor Joey.

Schaken Voerendaal 020

Ook Bart won in grote stijl. Vanuit het Scandinavisch wikkelt hij af naar een eindspel met een stuk voorsprong, dat van alle kanten gewonnen is.

Schaken Voerendaal 010

Tot slot Mark, die won aan bord 8. Ik heb er niet veel van gezien, maar de paardvork in de vijandelijke stelling was een mooi slot.  Mark zei zelf dat hij een goede partij had gespeeld.

Schaken Voerendaal 011

 

Door deze ruime overwinning van 5,5 – 2,5 staan we op de tweede plaats, 2 matchpunten achter Kemppion 2. Dat is de volgende tegenstander. Dus de koppositie staat dan op het spel. Maar, gezien ons sterke spel afgelopen zaterdag maken we een goede kans om te winnen.

[/mp_span]

[/mp_row]

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar