Hoop voor Dubbelschaak 3 na winst in ronde 6

Kan een schaakteam zich nog oprichten met het fluitsignaal dichtbij? Ja, mogelijk is het. Zeker in de match Dubbelschaak 3 tegen Vughtse Toren 2 gebeurde zoiets.
Wij moesten winnen om Baronie 3 en Vughtse Toren 2 in het vizier te houden en niet te hoeven degraderen.

Vughtse Toren 2 moest te pakken zijn, te meer omdat hun topscorer er niet bij was. Maar ja, ook onze topscorer Geert vertoefde in het buitenland. Deze middag versloegen wij Vughtse Toren 2. Daarmee is deel 1 van deze Houdini-act gelukt.

Dan nu wat bespiegelingen over het wedstrijdverloop.
Roy kun je gerust aan bord 1 met zwart opstellen. Hij speelt zijn eigen schaak, deze keer Siciliaan. Zijn tegenstander ging al snel KO. Volgens mij riep hij het onheil over zichzelf af. Wat wel blijft is dat Roy knap won.

Afzwemmen B Ben 075
Roy had geen problemen in zijn rol als kopman van team 3. Een duidelijke overwinning!

Died boog zich aan bord 2 over de witte stukken. Zwart lanceerde een attack met zijn g-pion en Died offerde een pion met duidelijke compensatie. Hij ging voor de winst en bleef het proberen in een lastig pionneneindspel. Omdat zijn tegenstander een betrouwbare keeper bleek werd het toch remise.

Aan bord 5 zat Martin met zwart. Hij kwam in een Oerang Oetan tot kansrijk spel. Hij bleef eigenlijk de hele partij op zijn stoel. Dat had resultaat, want wit kwam niet los, vergaloppeerde zich en Martin wint materiaal. Danzij de opgerukte centrumpionnen was de winst van Martien dik in orde.

Toen kwamen de hobbels.
Captain Hans had wit aan bord 4 en verprutste in een Siciliaan de pion op b2. Hans probeerde aktief te spelen, maar zwart dwong al snel dameruil af. Wit’s aktiviteit was een losse huls en toen zwart nog een pion graaide, gaf Hans op.
Joey speelde aan bord met zwart een soort Nimzo-Indisch. Hij speelde op pionwinst, maar of dat juist was is de vraag.
In het middenspel deed zijn tegenstander het aanzienlijk en Joey liep tegen een nul op.
In deze fase was het heel prettig dat super-sub Joop heel goed overeind bleef. Met wit op bord 8 walste hij over zijn tegenstander. Met de zware stukken had hij een vernietigende aanval die ook spoedig won.

Afzwemmen B Ben 083
Een mooie overwinning voor invaller Joop!

Tussenstand 3,5 – 2,5 in ons voordeel met nog 2 partijen open. Eerst moest ik Reinder inseinen dat hij remise moest aanbieden in zijn degelijk staande eindspel. Dat deed hij natuurlijk. Zijn tegenstander dacht 10 minuten na, speelde nog 1 of 2 zetten en accepteerde remise.

Hoe stond het ondertussen bij Mark aan bord 6? Met wit had hij een rustig Damegambiet gespeeld. Hij kon bogen op enig initiatief. Om iets te bereiken moest goed gerekend worden. Echter met 2 torens op de c-lijn bleef hij duwen richting zwarte koning. Mark wist het gevaar van de gevaarlijke zwarte d-pion goed in te schatten. Hij kwam met een goed getimed remisevoorstel. Wit ging ermee akkoord.

Wij winnen voor het eerst dit seizoen en wel met 4,5 – 3,5. Als we de laatste ontmoeting tegen de Kentering in Rosmalen winnen, mogen we in de 2e klasse blijven. Maar dat wordt een megaklus.

team3_uitslagen

team3_stand

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar