Dubbelschaak 3 kansloos tegen HMC 4

Team 3 was in de tweede externe wedstrijd thuis tegen HMC 4 duidelijk de onderliggende partij. Er werd volop gestreden, maar de Bossche schakers waren voluit beter. We haalden slechts drie remises, nl. aan bord 3, 5 en 8. Uitslag 1,5 – 6,5.

Team 3 begon al met een valse start, want 2 sterkhouders waren er niet bij.

Invaller Teun had zwart aan bord 7 en kwam duidelijk te kort in de behandeling van de PIrc. Zijn opponent plaatste een krachtige aanval via de h-lijn en de zwarte koning werd opgejaagd. Ja, tenslotte ook mat gezet.

Joey aan bord 4 verging het niet beter. Een sterke Slavische opstelling van zwart. Zijn aktieve spel op de damevleugel leverde zwart een licht stuk. Het vervolg was simpel in zijn voordeel. Dus al snel stond het 0-2.

Roy speelde aan bord 1 met zwart tegen de Loper b5-variant in het Siciliaans. Dat is nooit gemakkelijk. Wit ontwikkelde zeker druk en zwart ging bezwijken door belangrijk kwaliteitverlies.

Ebe had het moeilijk met wit aan bord 2. Hij moest zich verdedigen tegen een gevaarlijk opgerukte vrijpion, die ondersteund werd door een ander zwart kleinood en een centrale koning. Hij werd geschaakt wegens gebrek aan goede verdedigingszetten en verloor.

Hans, Martin en Reinder hadden zeker spannende potten.

Dat Hans met wit aan bord 6 de zijne verloor, kwam doordat zwart sterker rekende en koelboedig eerst een pion won. Later was een combinatie van wit niet goed en zwart sloot de witte dame op aan de koningsvleugel. Hans kon opgeven.

Martin deed het goed in de gesloten Siciliaan. Het bleek toch een gelijke stelling. Martien probeerde het wel, maar kwam er toch niet door. Remise.

Reinder met zwart speelde ook remise, maar ergens heeft hij de winst toch gemist. Een spannend potje dat wel. En Eric Merx wist het toch te keepen naar remise. Jammer voor Reinder.

Dat Eldon aan bord 8 remise behaalde was een mooi resultaat. Maar hoe dat ging is de captain een beetje ontgaan.

Al met al een flinke zeperd tegen die sterke Bosschenaren: 1,5 – 6,5 verlies.
Dus over 3 weken krijgen we de kans voor een revanche in de uitwedstrijd tegen WLC 3.

Hans Bakx

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar