Dubbelschaak 3 kampioen!

Dubbelschaak 3 kampioen!

Stukje bij beetje….

Na een zeer bewogen begin van de wedstrijd waarin veel “stukjes” aan Boxtelse zijde verloren gingen, heeft Dubbelschaak 3 toch een verdiende overwinning geboekt op HMC en is daarmee kampioen geworden!!

De gebroeders leveren beide een stuk in
Curd was als eerste klaar. Na een afruilvariant van het Frans was er niet veel aan de hand, totdat Curd een penning volledig over het hoofd zag en meteen kon opgeven.
Zij broer Diederik had al na zeven zetten een stuk cadeau gedaan, maar daar had hij nog wel enige compensatie voor in de vorm van activiteit. Zijn tegenstander wilde graag de dames van het bord en toen dat niet lukte bood hij remise aan. Dat werd binnen een milliseconde geaccepteerd.

Nog een stuk in de aanbieding
Joey speelde op bord zeven tegen het fenomeen Nel Arts, al jaren een markante persoonlijkheid in het Bossche schaakwezen. Na een regelmatige opening waarin Joey flink wat ruimtevoordeel had verkregen. Toen hij de pionnenstructuur van zwart wilde aantasten verloor hij een stuk. Nel kreeg ook nog een vrijpion op de zesde rij en wist daarmee ook een toren van Joey buitenspel te zetten. Wat er daarna gebeurde tart elk voorstellingsvermogen. Eerst kwam de toren van Joey los, daarna wist hij de twee torens in de aanval te betrekken en tot overmaat van ramp voor Nel liep ze pardoes in een matnet.

Twee nieuwe leden volgend jaar?
Daar kwam nog een punt van superinvaller Roy bij. In een zeer hectische opening werd hij zwaar in de verdediging geduwd en dat ging hem goed af. Sterker nog, Roy wist de aanval te neutraliseren en het initiatief over te nemen. Dat leverde een stuk op en niet veel later de partij. Maar het leukste gebeurde tijdens de analyse achteraf. Diederik zat te kibitzen en vroeg Anish Giri, toen die voorbij kwam, wat hij had gedaan. Die had remise gespeeld waarop Roys tegenstander vroeg: “speelt die ook bij jullie?” Hopelijk volgend jaar samen met Roy 🙂

Het lange wachten
Hierna duurde het lang voor de volgende uitslag kwam. Geen enkel bord stond slecht, maar winst was nog niet 1-2-3 voor het grijpen. Bart was het best op weg aan bord 8 waar hij zijn voordeel op vertrouwde wijze uitbouwde. Na ruim drie uur spelen was de druk zo hoog opgelopen dat er een stuk verloren ging en niet veel later ook de partij.
Henk liet de malaise van het seizoen achter zich en kan met een gerust hart richting Turkije afreizen. Voor het eerst dit seizoen speelde hij een partij uit een stuk waarin met name op de damevleugel werd gestreden. Henk leek het lastig te krijgen toen zijn tegenstander twee vrijpionnen kreeg, maar hij had goed gezien dat deze boeren eerder zwak dan sterk waren. Hij veroverde ze en met zijn net verkregen meerderheid stoomde hij naar de overkant. Na promotie moest hij nog bewijzen dat hij geen pat ging zetten en ook hier slaagde hij met vlag en wimpel. Daarmee was ons kampioenschap een feit!!

 

Extra glans voor het Walhoofd
Reinder maakte bijna gelijktijdig remise aan bord 6, maar had eigenlijk ook een heel punt moeten scoren. Vlak voor het eind zag hij een mooie combinatie niet, waarmee hij groot materieelvoordeel had kunnen krijgen. In plaats daarvan ruilde hij een en ander af en bood remise aan, wat direct werd geaccepteerd.
Daarmee hielden we nog een partij over, van Geert aan bord twee. Als aanvoerder van onze Dubbelschaak topscoorderslijst zou het met een overwinning zeker zijn van het “Walhoofd.” Na een doorschuifvariant van het Frans ontstond een gapend gat op d4 voor wit. Dat leverde genoeg aanknopingspunten om er eens lekker voor te gaan zitten. Ondanks een irritant paard dat op de zesde rij verscheen duwde Geert op de koningsvleugel zijn pionnenmeerderheid naar voren. In eerste instantie hield zijn tegenstander promotie nog tegen ten koste van een stuk, maar dat was van zeer tijdelijk aard. Daarna kon ook dit punt bijgeschreven worden en Geert gekroond worden tot Walhoofd 2015!!

Einde van het seizoen
Met overwinningen op al onze concurrenten vind ik dat we zeer verdiend kampioen zijn geworden. Volgend jaar mogen we het nogmaals in de tweede klasse proberen, maar met aanwinsten als Roy en Anish heb ik daar alle vertrouwen in. Dank allemaal (Ebe, Geert, Diederik, Hans, Henk, Bart, Reinder, Joey, Mark en Roy) voor een heel heel leuk, gezellig en succesvol seizoen. Tot volgend jaar.

Curd

1415_team3_r7_stand

1415_team3_r7_persscore

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar