Dubbelschaak 3 blijft in het spoor van de koploper

In de 5e ronde van klasse 2 B in de NBSB-competitie heeft Dubbelschaak 3 goed gepresteerd. In de thuiswedstrijd tegen De Drie Torens 4 werd fraai met 5-3 gewonnen van concurrent De Drie Torens 4. Hierdoor blijft ons team in het spoor van koploper Stukkenjagers 5 op slechts 1 matchpunt achterstand.

Deze keer speelden we in nagenoeg de sterkste opstelling. Zoals Roy aan bord 1. Hij opende met zwart de Siciliaan, die hij erg goed beheerst. Hij speelde met durf en won 2 pionnen. Daar hij ook een sterk initiatief had, won hij die pot afgetekend.

Died speelde met wit aan bord 2 een mooie Italiaan met snel Paard naar G5. Dit wint een pion voor wit, maar zwart heeft volgens de theorie voldoende tegenspel. Echter Died neutraliseerde zwart’s tegenkansen, bleef drukken op de zwarte stelling. Met enkele mooie zetten mepte hij zwart bekwaam van het bord. Died blijft hiermee op 100%, een puike prestatie.

Een 2-0 voorsprong en Bart, die aan bord 5 speelde, kreeg onverwacht een remise-aanbod van zijn tegenstander. Omdat hij in een gesloten stelling een pion achter stond, werd remise snel geaccepteerd.

Ebe, speelde aan bord 4, en had in een rustige opening gelijk spel. Hij kwam op een kwaliteit voorsprong en bouwde dit voordeel resoluut uit tot zwart het niet meer verdedigen kon.

Dan de twee ploeteraars van zaterdag. Hans heeft een heel moeilijk seizoen in de externe. Het was vandaag niet anders. In een passieve opstelling met wit in het Spaans gaf hij het initiatief aan zijn tegenstander. Die wist daarmee wel raad. Hij bouwde een kansrijke koningsaanval op langs de h-lijn. Hans verdedigde zijn stelling niet goed en werd mat gezet door zwart.

Ook Geert had het moeilijk.

IMG_6222

Hij moest dan ook tegen de hoogste ratinghouder van De Drie Torens. Geert had zwart en kreeg een Flankopzet tegen zijn Franse opening. De witspeler speelde gericht op koningsaanval. Of Geert daarop een afdoende antwoord had, weet ik niet. Hij verloor toch materiaal, begreep ik na de partij. Daarmee was verlies voor Geert niet langer af te wenden.

Hiermee werd de tussenstand 3,5 – 2,5 in ons voordeel.

Dan Reinder.

IMG_6223

Hij toonde zijn goede vorm door met zwart een vol punt te scoren. Na krachtig middenspel won hij een kwaliteit. In het vervolg won hij door goed positiespel. Dit was het winnende punt voor Dubbelschaak 3.

Tot slot speelde Joey een goede partij tegen routinier Fred Klerks.

IMG_6224

Met remise als logische uitslag.

We winnen voor de 3e maal dit seizoen! Er volgen nog 2 ontmoetingen: uit tegen Garde 3 en thuis tegen Vughtse Toren 2. We hebben het niet in eigen hand. Maar we gaan zeker voor twee mooie resultaten.

Hans Bakx

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar