PMC 2 uit Mook brengt Dubbelschaak 2 een Mo(o)kerslag toe, 5 – 3 verlies

Het was zover. Zaterdag 9 oktober 2021 mocht Dubbelschaak 2 na lange tijd aantreden tegen PMC 2 uit Mook.

We werden allerhartelijkst ontvangen door teamcaptain van PMC 2.

We begonnen met een 1-0 achterstand. Hans Heijstek werd gevraagd om voor het eerste team van Dubbelschaak te spelen. Michel van der Elzen had afgezegd.

Gelukkig meldde Elton Daantje jr. zich aan om mee te spelen met ons team.

Bord 1 werd bemand door Diederik. Hij speelde een gedegen partij, waarbij beide spelers bij de les moesten blijven. Uiteindelijk mondde de partij uit in remise.

Bord 3 speelde Tom. De partij was een goede graadmeter voor Tom zelf. Ook deze partij eindigde in remise.

Op bord 4 mocht Geert met de zwarte stukken aantreden. Hij maakte geen fouten in het eindspel en zorgde voor een derde remise.

Martin speelde op bord 5 een constante wedstrijd en dwong zijn tegenstander bij zet 27 op te geven door het verliezen van de dame.

De invaller Eldon zat achter bord 6. Hij kreeg een taaie opening voorgeschoteld en dit zag er gevaarlijk uit voor hem. Echter hij vocht zich als een leeuw terug in de wedstrijd. In het eindspel stond hij een pion achter, maar de uiteindelijke uitkomst was remise. Knap staaltje werk van ons jeugdlid!

Op bord 7 trok Roy van leer tegen zijn clubgenoot. Hij wilde hoe dan ook winnen en begon met een aanval, maar ipv een punt werd het helaas een nul voor hem.

Teun speelde op het laatste bord. Hij werd getrakteerd op de Sokolsky opening, de B4 opening. Het witte paard werd hem te veel en hij gaf op.

Helaas een verlies van 5-3, maar wat was het weer goed om achter de wedstrijdtafels te zitten!

De volgende wedstrijd op zaterdag 6 november wederom een uitwedstrijd, maar nu tegen Kentering 1 uit Rosmalen. We gaan de uitdaging aan; kom maar op!

Martin van Driel

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar