Dubbelschaak 2 midden in de middenmoot met degradatievrees.

De laatste wedstrijd van het seizoen was een afspiegeling van het hele seizoen. Er waren 3 Dubbelschaak-winnaars, een solide remisespeler en 4 fanatiekelingen die weer een beetje stierven achter het bord. Als je vooraf zou moeten raden wie het waren zouden de Dubbelschaak 2 watchers gemakkelijk op de juiste namen komen. Niels en Michel hebben 4,5 uit 6 gescoord en Hans kwam wat langzaam op gang, maar met zijn voor ons bekende systeem scoorde hij het derde punt op rij. Het waren drie schitterende overwinningen en wellicht nemen ze de moeite hun partij op de site te zetten.

 

De score van Wil is de natte droom van Ulf Andersson: 5 remises en een overwinning en als invaller in het eerste een remise en een overwinning. Een waardig eerste bord speler.

De nederlagen waren ook schitterend, maar niet voor ons. Uiteindelijk zijn er slordigheden of slordigheidjes nodig om een nul te scoren  en deze werden door de tegenstanders keurig afgestraft.

1415_team2_r7uitslagen

Dit seizoen speelden we met 9 vaste spelers. Doordat Ebe in de rondes 2 en 3 met het derde mee kon doen bleek dit een goed werkend concept. Het eerste deed regelmatig een beroep op onze sterspelers Wil en Niels, die daar goed presteerden. Alleen de laatste ronde hadden we 17 spelers voor 16 borden. Een vervelend luxeprobleem.

1415_team2_r7persscore

Het seizoen was wisselvallig. Met 3 overwinningen, 3 nederlagen en een gelijk spel zouden we weer midden in de middenmoot eindigen. We scoorden ook nog precies 4 bordpunten per wedstrijd! Dit is precies gelijk met Rochade 1, dus door onderling resultaat zijn we zesde geworden.
In de eindscore is de wedstrijd De Baronie 2 – De Vughtse Toren nog niet opgenomen. Tenzij De Baronie 2 met 8-0 verliest eindigen ze boven ons. Daarmee is het degradatiespook nog niet definitief verdreven. Mochten er teveel teams uit de promotieklasse degraderen, doordat er teveel teams uit de KNSB degraderen, dan degradeert eerst nummer 6 uit de NBSB 1B en daarna zijn wij de klos.

Dus heel misschien spelen we volgend jaar om het kampioenschap….

1415_team2_r7stand

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar