DS2 verliest van EVS

Door Hans #.

Niels moest op het laatste moment doorschuiven naar het 1e. Gelukkig kon Ebe nog bij ons invallen.

EVS Valkenswaard was net verhuisd naar een buurthuis in een buitenwijk. De huur van hun mooie centrale locatie was zoveel omhoog gegaan dat het budgetair niet haalbaar bleek om daar te blijven.

Een rondje langs de borden.

Gilion op het 1e bord hield lang stand, maar kon een centrale verre pion van z’n tegenstander niet meer stoppen. Jammer.

Tom kreeg een ouderwetse variant van het Grünfeld op het bord. Helaas raakte hij hierin de weg kwijt en ondanks dat hij nog allerlei hobbels opwierp voor z’n tegenstander ging het toch mis.

Hans in z’n systeem kreeg een zeer tweesnijdend middenspel waarbij pas in de analyse achteraf bleek hoe gecompliceerd het allemaal was. Gelukkig bleken beide partijen toch steeds de beste voortzetting te hebben gedaan. Na een lange afruil werd de vrede getekend.

Died kwam in het konings-indisch al snel in een gelijke stelling terecht. Hij was dan ook het eerste klaar met remise.

Michel is op weg om onze topscorer te worden. Hij bracht zijn tegenstander zo in verwarring dat die de weg volkomen kwijtraakte en tenslotte lachend opgaf.

Martin offerde op zijn bekende manier een pion voor initiatief, maar kwam tenslotte in een eindspel met elk twee torens en vijf tegen zes pionnen. Dat leek wel remise te houden, maar door een onvoorzichtige manoeuvre raakte hij plotseling een toren kwijt. Einde verhaal.

Roy had ook z’n dag niet. Hij kwam al snel een kleine kwaliteit achter en dat bleek niet te houden. Ook jammer.

Tenslotte onze invaller Ebe met verreweg de langste partij van de dag. In een gesloten stelling gebeurde heel lang erg weinig. Tot de tegenstander vergat dat en-passant slaan ook een schaakregel is. Ineens kwam Ebe heel goed te staan, maar het kostte nog veel moeite om de winstweg te vinden. Gelukkig hield Ebe het hoofd koel en maakte het gedecideerd af. Hulde.

Eindresultaat 2 gewonnen, 2 remise en 4 verloren, dus 3-5.

Volgende keer moet het echt beter.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar