DS1 blijft steken op 4-4!

Zaterdag speelden wij thuis tegen Dordrecht, een op papier gelijkwaardige tegenstander waar wij vorig seizoen nipt van wonnen. Winst was nu ook gewenst want met 4 punten uit 5 zijn wij niet geweldig gestart.

De eerste uren was er weinig van te zeggen. Op bord 7 had ik dezelfde tegenstander als vorig seizoen en net als toen speelde deze een systeem met snel Lh6 gevolgd door loperruil op g7. Veel leverde dit hem niet op want zwart kreeg stevig de d-lijn in bezit. Redelijk snel stond er een gewonnen pionneneindspel op het bord: 1-0 en de kop was eraf. Toen was het de beurt aan Rob die aan 4 het beruchte Viktor systeem tegen het Frans speelde. Dat ging hem goed af -pionwinst en prima stelling- tot hij iets overzag en een enorme aanval over zich heen kreeg: 1-1 en balen voor onze teamleider. Een tegenvaller maar aan bord 8 werd dat goedgemaakt door Wil die het eindspel toren+ g-en h-pion tegen toren en h-pion wist te winnen. Wil hulde voor jouw onnavolgbare techniek:) 2-1. Toen was de beurt aan de mannen van bord 1 en 2 Brent&Job. Brent aan bord 1 zette zijn tegenstander vanaf het begin onder druk -zie partij- en ondanks hardnekkig verzet kwam Brent erdoor: 3-1.

Bij Job aan bord 2 liep het iets minder soepel toen hij in de opening iets overzag. Maar gelukkig rechtte hij zijn rug, speelde onverstoorbaar verder, won een pion en dan weten wij genoeg: 4-1. Nog minimaal een 1/2 nodig uit de laatste 3 partijen! Guido aan 3 had het natuurlijk zwaar tegen de topspeler van Dordrecht maar was dat vorig seizoen ook niet (bijna) remise geworden? En ook Martien op 6 was redelijk uit de Najdorf gekomen en onze held van de vorig ronde Michel op 5 stond zelfs een kwaliteit voor! Helaas kon Martien toch niet het goede plan vinden met fatale gevolgen – 4-2 – en ook bij Guido ging het langzamerhand van goed naar gelijk en daarna naar een moeilijke stelling. Echter aan 5 leek er niets aan de hand en de kwaliteit kon door Michel worden teruggegeven in ruil voor een remise toreneindspel. Remise? Helaas voltrok zich toen net zoiets als aan het bord van Wil, echter was nu onze speler het slachtoffer: 4-3. Last but not least wist Guido het niet droog te houden tegen Mark Timmermans: 4-4.

Wij staan nu 7e met nog een aantal spannende wedstrijden voor de boeg!

Michiel

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar