Dubbelschaak A – Waalwijk A

Dinsdag 26 januari 2016. Thuis tegen Waalwijk A.

Voor deze wedstrijd hebben we wederom Brent kunnen strikken. Schaken op dinsdagavond is geen probleem voor Brent en aangezien we punten willen pakken is het zaak een sterke opstelling neer te zetten.

1.Meijden van der,M.C.M.(Martien)     2079      – Schreurs,W.(Wilbert) 2087

2.Burg,B.(Brent)                                             2223      – Sinnige,H.(Hans)           1878

3.Meurs van,R.(Rob)                                    2078      – Dijk van,S.(Sander)      1990

4.Elzen van den,M.L.A.G.(Michel)          1824   – Prins,R.E.(Robert)         1652

Brent wilde wel een keer met wit. Dat is natuurlijk geen probleem. We laten Martien zwoegen op bord één waarna de rest lekker kan schaken en meekijken met de ander partijen. We hadden zoals gewoonlijk ook nog de interne competitie, en Dubbelschaak B mocht in eveneens in de avondcompetitie aantreden, dit keer tegen Goirle.

Bord één en twee op onze E-borden en Waalwijk was verwonderd dat we onze partijen tegenwoordig life broadcasten. Ja ja.., zo kunnen mensen all over the world op de hoogte blijven van onze verrichtingen op de schaakavond. We hebben zelfs een volger in Mexico. Er was nog tijd om uit te leggen hoe wij het geld binnen harken via de sponsorklicks. Goed we gaan schaken.

Hans Sinnige gaf vooraf aan mij aan dat DS een flink “rating overschot” had. Ja Hans, wen er maar aan, bij Dubbelschaak gaan we ook voor de bordpunten ……

rob2

Bij Rob ontstond direct een interessante stelling. Was het een aangenomen dame gambiet? Ik weet het niet, maar Rob stond een pion achter (wit had een geïsoleerde pion in het centrum) en de witte Dame had al veel meters gemaakt. Brent en Martien speelde nauwkeurig (deze week nog na te zien op de live/eborden pagina). En ik speelde niet roekeloos (is nauwkeurig voor mijn doen).

Ik draaide me eens om na de eerste bak koffie en zag niemand meer van Dubbelschaak B. Wellicht hebben ze een snelschaak ronde gehouden of hebben ze bij zet twee collectief remise aangenomen. Ik weet het niet, we zullen het verslag er eens op nakijken.

Wat kunnen we zeggen de strijd zette zich rustig voort, ik vond dat Rob wel moest zwoegen. Maar hij kwam steeds beter te staan. Brent ging ook goed en veroverde een pion, althans bij naspelen lijkt me die pion cadeau gedaan. Martien had een gelijke stelling met een leuke combinatie. De bord 1 spelers ware aan elkaar gewaagd.

Ik had met deze opstelling sneller resultaat verwacht, alleen Brent liet iets in die trend zien. Maar hij had dan ook een speler met 250 rating punten minder. Ik wil niet op de uitslag vooruitlopen, maar dit punt telde ik min of meer al.

 

Bij Martien kwam een stelling op het bord. Ik had er niet zo’n goed gevoel bij. Als ik zoiets op het bord tegen krijg dan loopt het meestal rap de verkeerde kant uit.

Wit speelt Tcc7
Wit speelt Tcc7

Wit speelt hier de toren CC7. Deze sterke toren verbinding kon echter geen gevaar stichten.

Probleem is de tijd bij Brent en Martien. Er moet snel geschaakt worden maar de tijdcontrole wordt gehaald. Martien komt remise overeen. Een terechte uitslag gezien de verhoudingen.Martien_

Brent krijgt niet lang daarna de volgende stelling op het bord. Wit aan zet, zoek de winnende voortzetting.Brent1

Hij is moeilijk maar niet onvindbaar, maar de tijdnood breekt Brent op. We zitten hier in de groene pieken. +5,84

In het groen

De winnende voortzetting werd door tijdgebrek niet gevonden. Ook alle andere plussen werden door Brent teniet gedaan. Het is een mooi plaatje, maar met een slecht einde, uiteindelijk werd ook hier remise overeen gekomen. Hmmm… De juiste voortzetting was in dit geval g4.

 

Rob is zeer goed bezig geweest en heeft de partij naar zijn hand gezet. Maar dan : In tijdnood verblundert hij een stuk. Weg voordeel, alle inspanning voor niks, hij staat met lege handen.Rob

Mij tegenstander biedt in een gelijke stelling remise aan. Dit kan ik niet accepteren en ik moet door voor het volle punt. De tijd speelde mijn tegenstander Rob Prins parten en hij moest sneller gaan schaken. Ik vond steeds de beste zet waarna het snel gedaan was. 2-2 als eindstand.

Remise aanbod wit (+0,00)
Remise aanbod wit (+0,00)

 

We doen niet meer mee om het kampioenschap al is dat misschien iets te voorbarig. Het wordt ontzettend spannend in de poule waar wij de derde plaats bezetten. De nummers één en twee, respectievelijk KiNG_A en HSC_B mogen de volgende ronde tegen elkaar. Dat moet een Clash worden waarbij HSC de koppositie kan overnemen bij winst. KiNG daarintegen zijn bij winst ook niet zeker, en ze mogen nog tegen Waalwijk die hopelijk ook hun huid duur verkopen. Al met al komen er twee spannende slot rondes aan.

Toevoeging 29/01

Hieronder de stand op het moment van schrijven. Volgende wedstrijd HSC_B tegen KiNG_A om de koppositie. Deze wedstrijd heeft alles in zich om een heuse thriller te worden. Qua rating hadden de teams de vorige ronde 2001 vs 1999. Voor ons zou een gelijk spel (bij voorkeur 0-0) goed uitkomen, maar dat valt niet mee als er vier bordpunten te verdelen zijn.

Rest ons de laatste wedstrijden tegen De Drie torens en de Kentering flink uit te halen. Maar de resultaten uit het verleden ……

stand

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar