Dubbelschaak A loopt averij op.

Vrijdag 27 oktober stond de tweede wedstrijd in de avondcompetitie gepland.

Aangezien Martien er niet was moest een vervanger opgetrommeld worden. Dit ging nog niet zo gemakkelijk, maar we hebben Joey kunnen ronselen. Hij mocht op bord vier een punt veilig stellen. Opdracht was gewoon een leuke pot schaken en zeker niet snel in de fout te gaan. Toen ik aan het bord ging kijken was wit de koningsvleugel van zwart aan het opdoeken. Er was voor Joey niet veel meer aan te doen. Een wanhoopspoging op een eventuele eeuwig schaak aan het einde van de partij liep op niets uit. De vorige ronde hebben we fortuinlijk met op twee borden eeuwig schaken een overwinning kunnen zekerstellen. Maar dat overkomt ons voorlopig niet meer. 1-0 voor DSC A.

Joey

De partij van Tom (op bord drie) snapte ik niet helemaal. De stukken stonden bijzonder opgesteld al kon ik de clou van de dreiging moeilijk doorgronden. Ik had wel het idee dat Tom iets beter stond,  al kan ik dat geen objectieve opvatting noemen. Ik kijk door de bril van Dubbelschaak. Even later (door de zelfde bril) zag ik dat het toch niet helemaal goed ging. En als je dat door die bril zo ziet dan zal het waarschijnlijk ook echt niet goed zijn. Toen ik voor de derde keer bij het bord kwam voerde Zwart een Matzet uit. Maar wat bleek, zwart stond schaak en de zet was onreglementair. Het enige wat zwart zou kunnen doen was met zijn Dame (aangeraakt)  tussen de aanvallende loper en Koning te gaan staan om deze hierna te verliezen. Zo ver kwam het niet, we noteren 1-1.

TOM

Rob speelde erg goed wat hem in een comfortabele uitgangspositie bracht. Zie hem hier onder maar eens zitten. Stukken goed gepositioneerd, naar wat afwikkelingen legt Rob beslag op de open E-lijn, er werd een pion afgesnoept en zijn tegenstander kwam in de verdrukking. Het toren eindspel was een formaliteit zou je zeggen. Hier gaat Rob met afruilen van de torens de fout in. De pion meer was niet meer te verzilveren en de wedstrijd eindigde in remise. 1 1/2 – 1 1/2

Rob

Dan speel ik op Bord 2 een enerverende partij. Zet twee scherp spelende tegen elkaar en van spektakel is men verzekerd. Wit stond in de opening steeds iets beter, speelde pionnen op waarmee er een open stelling ontstond.  Zwart kwam hierna beter te staan en won een kwaliteit, maar er zaten een aantal gevaarlijke vallen in de stelling. Het was moeilijk alles te overzien, al was de partij zeker de moeite waard. Na een verkeerde zet van zwart stortte de stelling in wat resulteerde in  2 1/2 – 1 1/2 verlies.

Michel-Schaken
Wit sloeg een pion op a7, zwart op g4. Hierna volgt Lg3 en Pg4-e5.
Michel-Schaken2
Zwart moet het paard zetten. Veel zetten zijn goed, maar Pd7 wat ik uit ga voeren is het begin van het einde.

 

Dubbelschaak A was qua rating deze keer flink in de minderheid, al had een gelijk spel niet eens zo opmerkelijk geweest.  We zullen ons de volgende wedstrijd moeten herpakken.

Affice

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar