Dubbelschaak A – het kan niet op !

Dinsdag 13 november mocht het A-team zich opmaken voor een nieuwe ronde. Guido had zich afgemeld en Martien zat in Duitsland. We hadden dus een invaller Nodig.

De eerste de beste die we vroegen ging akkoord, en dat was niet de eerste de beste. Of, nee toch wel de beste, als je clubkampioen bent dan ben je de beste. Het werd Job. Overigens hebben we ons verontschuldigd bij Brent die ook altijd graag invalt. Ik citeer: “Brent wil je ook nog deel uitmaken van het kampioenenteam Dubbelschaak A ?” Zijn antwoord: “Ik heb al zo vaak in een kampioenenteam gezeten dus het maakt mij niet zoveel uit… ”  Waarvan akte.

Ik hield het welkomstwoordje op de club, dubbelschaak B speelde ook thuis, en ik werd er al snel op gemaand dat ik maar op moest schieten met mijn welkomstwoordje. Men had er zin in, althans in schaken, niet in mijn dialoog. Ik gaf hierin wel even aan dat alle hoop gevestigd is op Dubbelschaak A. Alle andere teams verkeren in crisis en er moet wel iets zijn binnen een club waar men zich aan kan vasthouden.

Het werd een mooie avond. Ik laat eerst Job aan het woord:

Nog even iets over mijn partij van gisteren, die ook op de site staat. Ik speelde met zwart een flexibele opzet tegen de London opening, die ik van Teun heb afgekeken. En vorige week tegen Ebe had uitgeprobeerd. In het middenspel heb ik niet veel meer gedaan dan mijn stukken goed neerzetten. Dat bleek voldoende. Na wat passief spel en een paar kleine onnauwkeurigheden van mijn tegenstander begon zijn stelling steeds meer te kraken. Eigenlijk een heel gemakkelijke overwinning.

 

Dan Rob. Ik vond zijn stelling wel wat open. Zijn pionnen waren al snel vooruit en ik dacht dat zijn Koning wat op de tocht stond. Dit bleek schijn. Alles bleek volledig onder controle en Rob had het goed gespeeld. In lichtelijke tijdnood werd misschien niet de beste zet gevonden, maar werd wel de voortgang naar winst gevonden.

Op bord drie schaakte ik. Vrij vlot in het beging kreeg ik een dubbelpion. Ik dacht dat het wel los zou lopen aangezien ik me richtte op het centrum. Nadat er diverse stukken van het bord waren en er een gesloten pionnenstelling overbleef kwam ik erg in de verdrukking. Eigenlijk was de stelling voor mij niet houdbaar met twee lopers die nergens heen konden. Gelukkig hielp mijn tegenstander een handje waardoor ik er uitkwam en nog kon winnen. Laten we het houden op een mazzeltje.

Tom op vier walste over zijn tegenstander heen. Hij voerde de druk rustig op waarna zijn tegenstanders snel stukken ging weggeven.

Winst met 4-0 !  Het is iets geflatteerd aangezien bord 3 tegen de verhouding in won, maar we zijn favoriet en maken dit ook waar. Er werd nog gezellig nageschaakt en geborreld. Ik weet niet of dit eerder is voorgekomen, maar de bezoekers als Goirle beleven zelfs langer hangen dan de vaste Dubbelschaak kern.

Dubbelschaak A

EGS A

Lange de, J. (Job) 2202 Huygevoort van, B.F.A.J. (Bram) 2056 z-w 1 – 0
Meurs van, R. (Rob) 2083 Lanen van, A. (Alex) 1924 w-z 1 – 0
Elzen van den, M.L.A.G. (Michel) 1784 Graafmans , P.L.J. (Pascal) 1853 z-w 1 – 0
Stiphout van, H.J.M.T. (Tom) 1780 Plasmans , B.L.P.A. (Bart) 1697 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1962 Gemiddelde Rating: 1883 4-0

Ik zal een later nog een keer proberen, maar ik krijg de screenshots van de stellingen op het bord momenteel niet geupload naar deze pagina.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar