de Kentering

Maandag 1 april mochten we uit spelen in Rosmalen. De spelers van de Kentering kennen we intussen al, maar zo vaak hebben we niet in Rosmalen gespeeld. Blijkbaar treffen we ze altijd thuis in Boxtel. Maar vandaag op één april spelen we uit. En wel in Biercafé en feestzaal d’n Beer.

Nu zijn de resultaten niet zo dat er reden is voor een feestje, maar de teamleider is jarig en daar kunnen we natuurlijk altijd een biertje op drinken. Wie jarig is trakteert. Oh ja we gaan ook nog schaken, maar gaat het nog ergens om ? Zoals op de app aangegeven, theoretisch kan het nog.

Maar wat dat betreft heeft de Kentering betere papieren. Als ze winnen komen ze op 11 punten. Als Dubbelschaak wint komt dubbelschaak op 10 punten. De lijstaanvoerder Stukkenjagers C heeft al 10 matchpunten en nog een wedstrijd te gaan. Maar op bordpunten leggen ze het af.

Nou laten we maar gaan schaken.

Kwart over acht werd er gestart en op bord vier werd er snel een pion weg gegeven. Niet dat dat veel effect had, maar dat zou nog wel goed komen. Alles op weg en Martien op bord 1 speelde weer zijn favoriete opening met open spel en dreigend op de koningsvleugel van zwart. Rob speelde ook attractief en zat er zo op het eerste gezicht comfortabel bij. Tom had het eigenlijk het zwaarste. Ik denk dat het net 22:00 uur geweest was toen het op bord twee mis ging voor wit. Mike werd om het zo maar eens te zeggen opgerold door Rob, pion pion pion, als er maar genoeg in het bakje gaat dan gaat het vanzelf mis. 1-0 voor

Niet veel later bezwijkt Stan en mag ook Martien een punt aantekenen. 2-0 voor. Ik zit op bord 4, Marc heeft eerder remise aangeboden en ik merk dat hij zeer goed schaakt om die remise er uit te trekken. Ik moet mijn zetten zo doen om stukken afruil te voorkomen. Niet dat ik daar beter van ga schaken, maar uiteindelijk moet er toch afgeruild worden. Ik win de poin terug en er blijft een eindspel over met beide 4 pionnen. Erg tricky en het had ergens gewonnen gestaan voor Marc. Maar dat moet je dan wel zien en ook nog afmaken. Het werd nu te link en herhaling van zetten met een remise stelling. Okay, remise dan. We winnen als team want we noteren nu 2,5 punt.

Tom heeft het heel zwaar tegen David. Hij staat een pion achter en het ziet er niet goed uit. Tijdcontrole (40 zetten) gehaald, en uitspelen die partij. Met beide nog 3,5 minuten op de klok zonder increment !moet zwart het afmaken. Maar Tom speelt de ene linke zet na de andere… Telkens als wij omstanders denken hè …? Maar het blijft opletten geblazen. Maar wat doet David, hij denkt schaak te geven maar overziet de toren van Tom. Tom krijgt een toren cadeau … Ja dan wordt het natuurlijk moeilijk voor zwart, even wordt er nog gekeken of Tom nog door de vlag te jagen is, maar nee, de felicitaties worden overgebracht. 3,5- 0,5 winst.

De Kentering A Dubbelschaak A
Heijmans, S.H.H. (Stan)2021Meijden van der, M.C.M. (Martien)2005z-w0 – 1
Kroon, M.J.L. (Mike)1847Meurs van, R. (Rob)2077w-z0 – 1
Bruggeman, D.A.G. (David)1814Stiphout van, H.J.M.T. (Tom)1819z-w0 – 1
Smits, J.C. (Marc)1545Elzen van den, M.L.A.G. (Michel)1768w-z½ – ½
Gemiddelde Rating: 1807 Gemiddelde Rating: 1917 ½-3½


Wat nu ? Zullen we wachten ,en het ingeven van de score om Stukkenjagers geen voorkennis yte geven ? Nee laat maar. Het leed is al geschied. Laten we een biertje drinken op mijn 47e verjaardag. Het is mooi, we hadden als Dubbelschaak A zelfs een supporter op bezoek. We hebben geproost op de avondcompetitie. Volgend jaar doen we weer gewoon mee.

Uiteraard woensdag wel even checken wat er in Tilburg is gebeurt.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar