Rapidtoernooi in Gouda, Martin scoort 4 uit 7.

Afgelopen zaterdag, 1 september 2012, reisde Martin van Driel vroeg in de morgen naar Gouda. Onvoorbereid ging hij op pad, met 1 oefenpartij in de benen zou deze dag een trainingsdag worden en alvast een voorproefje op het Bedrijvenschaaktoernooi dat op 29 september 2012 in Den Haag zal plaatsvinden.

Om 09.00 uur liep Martin het toernooilokaal aan de Kanaalstraat te Gouda binnen. Hij was extra vroeg met de hoop een sparingspartner te vinden om in te spelen. Eenmaal in de toernooizaal maakte hij kennis het Sergio Harmandan uit Zeist, rating 1882. Hij had wel zin in opwarmingspartijtjes en er werd al snel de nodige gambieten tevoorschijn getoverd.
Klokslag 10.30 uur werd de eerste partij in groep C afgewerkt. Martin’s tegenstander was de 9-jarige Maarten Hoeneveld (een talentvolle speler is die al in Stap 5 werkt), Nederlands kampioen in de F-groep. Maarten speelt bij VAS en Caissa. Martin kwam al snel een stuk voor te staan maar begon midden in de partij te prutsen en wel zo dat Maarten hem mat kon geven of zijn dame kon grijpen. Martin gaf op, de klok was ver in het nadeel van hem. In de resterende ronden scoorde Martin 4 uit 6. Gedeelde 19de plaats van de 70 deelnemers. Tijdens het toernooi kwam hij Jan Arts nog tegen van de Kentering in Rosmalen. Jan sprak nog over een schitterend toernooi in Dordrecht dat ergens in maart 2013 gespeeld zal worden, een aanrader aldus Jan. Voorts kwam hij Erica Sziva uit Best van schaakverzendhuis De Beste Zet. Zij speelde mee in de groepmeestergroep. Ook sprak hij met Peter Scheeren, hij was die dag jeugdtoernooileider. Samen spraken beiden over Huub van Dongen. In de 6de ronde schaakte Martin tegen de secretaris van de Rotterdamse Schaakbond. Hij is lid van de schaakclub in Spijkenisse en de vereniging telt 140 leden. 70 senioren en 70 junioren. Sinds kort heeft de schaakclub een locatie in de bibliotheek van Spijkenisse en het mooie is dat elke dag de schaaklocatie geopend is. Een ieder is welkom om een partijtje te komen spelen. Prachtig initiatief en sinds kort heeft hun sponsor 40 klokken, 40 borden en 40 setjes schaakstukken gesponserd. In ronde 7 speelde Martin tegen iemand van de schaakclub Botwinnik uit Zoetermeer. Hij kreeg gelijk een flyer in de handen gedrukt met de mededeling dat op 22 september 2012 een rapidtoernooi in Zoetermeer wordt gespeeld.
Toen Martin op het station stond te wachten op de trein naar Utrecht kwam hij Maarten tegen met zijn moeder. In de trein hadden ze het nog over de schaakcamping in Frankrijk, Arthur Yusupov, Friso Nijboer, schaaktrainingen. In Utrecht wenste Martin hun beiden goede reis naar Amsterdam en voldaan reisde hij terug naar Boxtel. Toch een beter resultaat dan 4 jaar geleden. Toen scoorde hij maar 2 1/2 punt uit 7 partijen. Op naar Den Haag 29 september 2012.

Het toernooi werd georganiseerd door de Goudse schaakclub Messemaker 1847. Deze club bestaat dus 165 jaar!!!! Ook tijdens het toernooi was Hans Buikema aanwezig, als speler en als verkoper van schaaktafels, met de hand gemaakt.

Martin van Driel

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar