Kwartfinale Meierij Loserscup… tegen Reinder!

Dinsdagavond kwartfinale beker verliezersgroep. Bekeren tegen Reinder. Altijd grillige partijen. Nooit remise. Voor de luisteraars onder ons is het of winnen of verliezen. Eerste partij met wit. Zal Reinder eens verrassen met 1. c4.  Op zijn Jobs. Reinder maakte er vlug een heuse Hollandse stamppot van. Hij begon op de damevleugel. Hij opende diverse lijnen. Dan maar de koningsvleugel gaan bombarderen. Ik gaf eerst een pion weg om ruimte te creëren. Plaatste mijn loper, paard en dame diep in de zwarte stelling. Reinder gaf geen krimp en verdedigde zeer bekwaam met zijn twee lopers. Wit ruilde de dame tegen dame af en kwam hier door in een eindspel met een pion minder. Dit gaf de doorslag en zo kwam Reinder op een 1-0 voorsprong.

 Wij lasten even een kleine pauze in. Toen begonnen we aan de tweede partij. Reinder opende 1. e4. Ik speelde 1…….e5. Wat krijgen we nauw geen c5???? Nee. Deze keer eens iets anders. Al vlug maakte Reinder er een Schots gambiet van. Stukken werden geactiveerd. Reinder rokeerde kort. Martin rokeerde lang. Knalpartij met allerlei typische wendingen die door zwart niet geslagen mocht worden. Echter bij de 28ste zet sloeg Martin hard met zijn dame in op veld f2. Dit gaf de nekslag. 5 zetten later kon Reinder opgeven. Stand 1-1. Nu kwam het op vluggeren aan. Wij lieten Hans Bakx twee pionnen in de hand nemen en Reinder liet ik als eerste kiezen. Ik kreeg de witte kleur en na 2 minuten liet Reinder de vlag zakken. Dan de beslissende pot en ook hier kwam Reinder niet aan te pas. “Veels te vlugge vingers van Martin” sprak hij tegen de schaakmenigte beneden in Rembrandt.
En hoe voelde het in tweede partij in het Schots gambiet dat je nu zelf twee pionnen voor kwam te staan, vroeg Reinder mij. Ik antwoorde dat dit voor mij vreemd was. Samen dronken wij op de mooi partijtjes die wij die avond gespeeld hadden. Reinder heeft zich kranig geweerd. Chapeau.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar