Bastiaan Veltkamp wint 2de editie Stay Okay rapidtoernooi 2014 in Heemskerk.

Afgelopen weekend 1 en 2 maart 2014 werd voor de 2de keer het Stay Okay rapidtoernooi in Slot Assenburg te Heemskerk. Een betere ambiance is niet te vinden om daar de rapidpartijtjes te spelen,. De locatie en speelzalen worden overgelaten aan je verbeelding. Het gekletter van zwaarden, gegil in het torenkamertje, het geluid van vallende schaakstukken en als het te heet wordt, de dorst blussen met echt kasteelbier. Zelfs de vloeren in de speelzalen werkten mee, bij ieder stap kraakte de houten vloer, het toernooi werd bijna omgedoopt in het kraaktoernooi. Maar deze romantische geluiden horen er allemaal bij.

Het spoorwegboekje hing aan de wand van de speelzaal, je wist precies wanneer de ronden werden gespeeld. Op de zaterdag worden de eerste 4 ronden gespeeld en de zondag de overige 3. De zaterdag werd voor schaakridder Martin een slagveld en toen kruitdampen verdwenen was de stand voor hem 2 uit 4. Hij ging de zondag met een 15de plaats van de 24 deelnemers in. De jongere Boxtelse schaakridder Anthony van Driel scoorde zelfs 0 uit 4. De organisatie was zo aardig dat het Boxtelse tweetal een bord met stukken en klok mochten lenen. En tot zondagmorgen 06.00 uur is daar gebruik van gemaakt (ja ja, zei Peter Klok van de organisatie “en dat geloof jezelf”!!!).

Tom Bleijendaal meet de overwinning uit die Anthony had behaald
Tom Bleijendaal meet de overwinning uit die Anthony had behaald

Zo begon het tweetal op de zondag aan de laatste drie ronden. Martin scoorde weer een 0 en Anthony scoorde een vol punt. Nu zou het toch niet zo zijn dat Anthony zijn pa zou gaan inhalen dus in de volgende twee ronden had Martin zich voorgenomen alles op alles te zetten! In ronde 6 kreeg ik de volgende stelling op de bord na de 23ste zet speelde Martin die de zwarte stukken beroerde tegen Adri Twisk.

 

en het punt was binnen!!!

Met 3 uit 6 de laatste ronde in. Anthony haalde in ronde 6 een 1/2 punt. Prima bezig.

Sfeerplaatje van enkele hardwerkende deelnemers
Sfeerplaatje van enkele hardwerkende deelnemers

De laatste ronde speelde ik tegen Eef Hessels, hij had het spel met de zwarte stukken en deze partij mag ik de lezers niet onthouden.

De tegenstander van schaakridder Martin sprak over de partij van de dag, een schoonheidsprijs zo niet misstaan, een mooi compliment. Zo dit punt was ook binnen en eindigde Martin op een gedeelde 7de plaats van de 24 spelers. Anthony eindigde op een verdienstelijk 20ste plaats. En mooi prestatie daar hij heel weinig schaakt en dus ongeoefend acte the presence geeft.

Winnaar Bastiaan Veltkamp krijgt prijs overhandigd van Peter Klok
Winnaar Bastiaan Veltkamp krijgt prijs overhandigd van Peter Klok

Het toernooi leverde een terechte zege op voor Bastiaan Veltkamp. Hij is lid van de Wijker Toren uit Beverwijk. Tijdens de prijsuitreiking werd gezegd dat de ratingprijs een spannende finish kende. Anthony van Driel miste deze prijs op een haar na. Volgend jaar beter.

Het was een gezellig en prettig schaakgezelschap waar de nodige humor niet aan ontbrak. Supergezellig toernooi !!!! Het goed en zeer gemoedelijk georganiseerd toernooi was wederom in handen van Peter Klok en Tom Bleijendaal. Chapeau voor hun inzet. Peter vertelde dat er volgend jaar wederom een Stay Okay toernooi zal plaatsvinden en zal de rapid naar 20 minuten p.p.p.p. gaan. Ook dan zijn de Schaakridders uit Boxtel van de partij.

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar