Scherven opvegen

We noteren Dinsdag 21 maart 2017. Dubbelschaak A moet zijn laatste wedstrijd tegen de Kentering.

De captain van team A heeft zich niet meer vertoond op de club. Taal nog teken ! Is hier misschien iets ernstig aan de hand ? Afwezig op de clubavonden, de externe op zaterdag, zelfs de training schitteren door afwezigheid.  De oproep om op te letten voor een verwarde man dwalend over straat was klaar voor publicatie. Maar dan 21 maart is de verloren zoon ineens boven water.

Er waren wel degelijk zorgen over het Dame akkefietje. Zou dat het einde van een “schaak carrière” kunnen zijn. Dit bleek allemaal niet het geval. Meneer had het druk met zijn gezin en het schaken werd even naar het tweede plan verwezen. De training werd als overbodig beschouwd. Want als je een gratis Dame niet ziet dan heeft trainen op allerlei moeilijke situaties geen zin. Over Dames gesproken. Een van onze vaste spelers melde zich af voor de 21 ste. Hij bleek al dameverlies te hebben geleden zelfs voordat de partij überhaupt begonnen was. Zo ziet u maar beste lezer, bij Dubbelschaak is geen dag wat het lijkt.

Het kampioenschap is wederom naar Tilburg gegaan, daar werd dus niet om gespeeld, maar er is altijd een gezonde rivaliteit  als het gaat om spelen tegen de kentering. Vorig jaar nog verloren, nu mocht dat niet meer gebeuren. De scherven van de vorige ronden moesten maar eens worden opgeveegd. En een veegpartij dat werd het !

Brent viel in op bord een tegen Piet. Die kennen elkaar nog van HMC. Een prachtpartij met een sterk spelende Brent die van begin tot einde heerste. Piet had het nakijken. Op twee Martien tegen Mike “5uit6” Kroon. Een geduchte tegenstander. Vorig jaar mocht Rob tegen Mike “5uit6” Kroon waarna Mike zijn naam kon veranderen naar “6uit7”. Zover kwam het nu niet. Martien speelde een van zijn mooiste partijen denk ik. Overigens de E-bord partijen van bod 1 en 2 kan men terugkijken op de site.

Rob tegen Stan idem dito. Zeer sterk spel van Rob waarbij hij steeds zijn voordeel ietsje uitbreidde. U zult begrijpen dat dat een prima uitgangspunt is voor succes.  Op 4 onze verloren zoon tegen Jan Arts. Vorig jaar was dit het enige punt voor Dubbelachaak, dit jaar had dit zo de enige “0” kunnen worden. Maar Jan liet in tijdnood een Paard verdedigd door een gepende pion staan. Hoe dit paard uiteindelijk in de jaszak van Jan terecht is gekomen is een raadsel. Gelukkig heeft Jan aangekondigd dit paard aan Dubbelschaak te retourneren.

De scherven (en de Kentering) zijn opgeveegd en we hebben het seizoen afgesloten (of weggespoeld) met een goed glas bier in het café.

 

Laat een reactie achter

Je emailadres is niet zichtbaar