Handleidingen

Q?

Hoe werkt Sponsorkliks?

A.

Dubbelschaak maakt sinds het begin van seizoen 2013/2014 gebruik van Sponsorkliks. Sponsorkliks is een heel gemakkelijke manier om extra inkomsten te verkrijgen voor de schaakclub. En het kan flink oplopen. In het eerste seizoen dat de club hier gebruik van maakt is er al ruim 300 euro binnen gehaald, en dit liep zelfs op tot ongeveer 700 euro in seizoen 2014/2015! De club heeft er 2 mooie e-boards voor kunnen kopen en is momenteel bezig met de vervanging van de schaakborden en stukken. Allemaal mogelijk gemaakt door Sponsorkliks!

Maar hoe werkt dit nou? Wel... het idee is als volgt... zie hieronder een quote van de site van Sponsorkliks:

Het concept is heel simpel. Bestel via de SponsorKliks-pagina van uw vereniging bij alle bekende webwinkels waar u normaliter ook al koopt. Van alle aankopen wordt een commissie maandelijks aan uw vereniging uitbetaald! U betaalt niets extra!

Hoe doe ik een online aankoop waardoor Dubbelschaak gratis gesponsord wordt?

Binnen onze homepage werkt dit als volgt. Navigeer met je webbrowser naar www.dubbelschaak.nl. Ongeveer in het midden van de pagina zie je een afbeelding van Sponsorkliks staan.

Klik daarop. sponsorkliks2 Vervolgens kom je op een pagina waarop allemaal icoontjes van verschillende webshops staan (zie foto links).

Sponsorkliks is steeds groeiende, dus de lijst met winkels wordt steeds groter. De bekendere webwinkels vind je bovenin de lijst, waar oa bol.com, Zalando, Hema, Cheaptickets.nl, sponsorkliks3Booking.com en anderen staan. Als je bij een van deze winkels iets wilt bestellen kun je op het icoontje van die webwinkel klikken en dan gaat je webbrowser direct naar de betreffende webwinkel toe. Je kunt nu je online aankoop doen zoals je dat anders gewend bent. Op het oog veranderd er niks, de prijzen zijn precies hetzelfde, maar omdat het systeem op de achtergrond weet dat je bij de webwinkel terecht gekomen bent via de Sponsorkliks pagina van Dubbelschaak, treed er op de achtergrond een sponsoring in werking. Als er iets besteld is dan gaat er meestal een bepaald percentage van het aankoop bedrag naar de schaakclub. In sommige gevallen kan dit ook een vast bedrag zijn. Als je wilt weten hoeveel een bepaalde website sponsort kun je je muis boven het icoontje van de webwinkel houden. Je ziet dan informatie hierover verschijnen. In het voorbeeld rechts zie je bijvoorbeeld dat Wehkamp 1,5 - 8% van het bestelde bedrag sponsort aan Dubbelschaak. Overigens houdt Sponsorkliks 25% van het bedrag in als commissie voor henzelf. Sponsorkliks moet namelijk zelf ook hun geld kunnen verdienen.

Als je door het grote aanbod van webwinkels niet zeker weet of de winkel waar jij iets wilt bestellen sponsorkliks4sponsorkliks5ertussen staat, kun je de zoekfunctie gebruiken (links) of zoeken per categorie, door op Categorieën te klikken (rechts). Je ziet dan dat het scherm wat uitklapt en er verschillende categorieën verschijnen. Kies je categorie en alleen die webwinkels verschijnen waarin jij interesse hebt, bijvoorbeeld "Reizen en Vakantie".

Klik op het icoontje van de webwinkel die je wilt bezoeken en eventueel een bestelling wilt plaatsen. Het online winkelen gaat dan hetzelfde als wanneer je direct naar de webwinkel zou surfen. Echter, op deze manier wordt dus gebruik gemaakt van de sponsoring.

Wat levert het op voor de club?

Hieronder volgen wat typische sponsorbedragen die het oplevert voor de club.

- Kopen van een boek bij Bol.com: ongeveer 1 euro
- Bestellen van eten bij thuisbezorgd.nl: 0.75 euro
- Bestellen van kleding voor kinderen/volwassenen voor ong 200 euro bij bijvoorbeeld Zalando (gratis bezorgen en retourneren): 10 - 15 euro
- Bestellen van een 1-jarig sim-only telefoon abonnement van 15 euro per maand: 15 - 25 euro
- Bestellen van een nieuwe laptop/televisie bij bijvoorbeeld Redcoon ter waarde van ongeveer 300 euro: 5 euro
- Boeken van een vliegreis binnen Europa: ongeveer 8 euro
- Boeken van een hotel bij Booking.com ter waarde van 300 euro (bijv 3 nachten): +/- 20 euro
- Inkt voor je printer ter waarde van 50 euro: +/- 4 euro
- Midweekje Center Parks ter waarde van 300 euro: +/- 15 euro
- Overstappen van zorgverzekering via Independer.nl op het einde van het jaar: +/- 30 euro
- Overstappen van energieleverancier: 30 - 60 euro
- Bestellen van Interactieve televisie bij KPN: +/- 30 - 40 euro

En zo is er nog veel meer...

Q?

Installatie en gebruik van Dubbelschaak mobile app

A.

Dubbelschaak beschikt over een App. Voor de leken onder ons... een App is een applicatie die je kunt installeren op je mobiele telefoon of tablet, specifiek gemaakt voor een bepaald doel. Wie kent er niet de Apps zoals: Whatsapp, Google Sky Map, Nu.nl... of voor wat betreft de schaakapps: Playchess.com, chess.com, ChessBase online of Droidfish?

Welnu... Er is er eentje bijgekomen. En die heet: Dubbelschaak.

Met deze Dubbelschaak app heb je een applicatie op je telefoon of tablet specifiek ontworpen voor onze schaakclub. Je kunt er de live partij gespeeld op het e-board volgen, de laatste verslagen en standen van zowel interne als externe competitie in terugvinden, het Dubbelschaak forum inzien of een bericht hierop plaatsen, de Dubbelschaak kalender bekijken (en meteen een evenement als reminder in je telefoon opslaan), de speellokatie vanuit de app opzoeken en meteen navigeren en nog meer.

Hoe kun je deze app installeren?

Voor smartphone gebruikers (geen tablet, hiervoor zie de optie hieronder) met Android is het dead-simple... zoek in Google Play naar de app Dubbelschaak en installeer hem!

Voor smartphone gebruikers van andere mobiele platforms of tablets: surf met je mobiel of tablet naar deze pagina: m.appcatch.com en zoek naar de app "Dubbelschaak" en klik op "Install". Dit kan voor alle platforms, dus iOS, Windows Mobile Android etc.

Na de installatie verschijnt er bij je apps een Dubbelschaak icoontje. Open de app en bekijk de uitgebreide content! Voor Dubbelschakers of bekenden van de club een unieke mogelijkheid op de hoogte te blijven van de laatste gebeurtenissen op de club. Ideaal voor als je bijvoorbeeld onderweg bent of even snel wat wilt bekijken zonder dat je de PC aan wilt zetten.

Q?

Hoe bekijk ik een live partij?

A.

Surf hiervoor naar www.dubbelschaak.nl/live. Deze link is echter ook terug te vinden op de startpagina van onze homepage.